Zondag 25 september 2016.

Normaal is burendag altijd op zaterdag, maar dit jaar kon het op vrijdag, zaterdag of zondag georganiseerd worden.  Nieuwersluis koos voor de zondag.

De locatie was vertrouwd: het nieuwe kunstgrasveld aan de Stationsweg. Bedoeling was om de officiële opening van het veldje en de burendag te combineren, maar het veldje was (zo goed als, maar) nog niet helemaal af. In ieder geval voldoende gereed voor Burendag 2016. Een multifunctionele mat, zeg maar ….  De officiële opening van het sportveldje zal in 2017 nog volgen.

Overdag was het droog, maar tijdens het opbouwen vielen de eerste spetters. Het organiseertalent van de buurtbewoners kwam snel boven drijven. Snel werd een tent geregeld (met dank aan de dames Beijers en De Groot) die goede beschutting bood aan de gasten en hun meegebrachte consumpties.

Het was gezellig onder de grote paraplu, die eigenlijk geen functie meer had: de regen was al snel gestopt. Er waren veel nieuwe gezichten gecombineerd met oud-gedienden. En zo hoort het ook: het is dé manier om als nieuwe bewoner van ons prachtige dorp snel ingeburgerd te raken. Er werd niet alleen eten en drinken gedeeld, maar ook prachtige verhalen. Zo’n burendag dient elke jaar weer een goed doel: mensen bij en tot elkaar brengen zodat wij niet alleen op elkaar passen, maar ook op de leefruimte die wij met elkaar delen.

En dat wij met elkaar daar zuinig op zijn, bleek bij het krieken van de dag. Maandagochtend zag het veld er weer ‘onbespeeld’ uit.  “Gelukkig hebben wij de foto’s nog”. Op naar 2017!