Junior Viswedstrijd

geplaatst in: Uncategorized | 0

Op 29 mei jl. vond de door de Feestcommissie georganiseerde Junior Viswedstrijd plaats. Het was de 1e keer en ‘t Grachtje diende als vislocatie en prachtig decor.  De opkomst was voor de opstart zeker hoopvol: ca. 10 junior Nieuwersluiszers, zowel jongens als meisjes, meldden zich om 13.00 uur al dan niet gewapend met hengels. De Feestcommissie was zo handig om zelf een paar hengels ter beschikking te stellen. Iedereen kon alleen of met elkaar (vissen als teamsport?) voorzien van broodjes, chips en limonade pogen passerende vissen aan de haak te slaan. En dat viel niet mee …..

De sterke stroming, de onmacht om niet met elkaars vistuig verstrengeld te raken óf de combinatie van beiden maakten dat er niet veel vis uit werd gehengend. Het mocht de pret niet drukken: de sfeer was goed, sportief collegiaal. Er werd veel gelachen, veel onderlinge kattekwaad uitgehaald en genoten van de prachtige visplek.

Uiteindelijk hadden wij aan het einde van de dag toch een winnaar: Abel werd beloond voor zijn vangst, en uiteraard werden de andere deelnemers ook niet vergeten.

Terugkijkend: een geslaagd evenement voor de jeugd. Volgende keer willen wij proberen de ouders er ook bij te betrekken, door het te combineren met een borrel/bbq tijdens de prijsuitreiking. Wordt vervolgd dus…